Search
Close this search box.

Blog

Investeren in Nederlands vastgoed

Investeren in Nederlands vastgoed is een populaire manier om vermogen op te bouwen en een passief inkomen te genereren. In dit artikel bespreken we de verschillende aspecten van investeren in Nederlands onroerend goed, waaronder aankopen, verbouwen, verhuur en beheer. Hoe investeren in vastgoed? Als eerste zetten we de voor en nadelen uiteen. 

De voordelen van investeren in vastgoed

Onroerend goed heeft een bewezen staat van dienst omtrent het behoud van zijn waarde en het stabiele rendement. De beurs fluctueert iedere dag, maar vastgoedprijzen schommelen niet zo als op de beurs. Onroerend goed kan een goede manier zijn om je portefeuille te diversifiëren. Ook heeft het verleden bewezen dat de vastgoedmarkt altijd omhoog gaat. Naast de waardestijging ontvangt u tevens huurinkomsten van de huurders.

De nadelen van investeren in Nederland

In Nederland gaat het sinds 2021 geregeld over huisjesmelkers. Sindsdien zijn er veel veranderingen doorgevoerd door de overheid, zoals de overdrachtsbelasting en het opkoopbeschermingsbeleid. De overdrachtsbelasting, die oorspronkelijk 2% bedroeg, is gestegen naar 10,4% voor investeerders.
Er is ook een wetsvoorstel in behandeling bij het parlement, de Betaalbare Huurwet, om te hoge huren aan te pakken.

Succesvol aankopen van vastgoed

Het aankoopproces van een vastgoedobject is een cruciale fase in het investeringstraject. De aankoop is belangrijk voor het bepalen van je rendement. Ook zit de meeste upside in het aankoop van je vastgoed. Er liggen echter ook veel gevaren op de loer voor een miskoop, zoals veranderende regelgeving of problemen met de fundering.

Waarop te letten tijdens een bezichtiging?
Een bezichtiging is een belangrijk moment bij het overwegen van een vastgoedinvestering. Het stelt u in staat om het pand van dichtbij te bekijken en eventuele problemen te identificeren voordat u tot aankoop overgaat. Raadpleeg een expert op dit gebied en neem een voorzichtige beslissing.

Verbouwen voor waardevermeerdering

Verbouwen kan een effectieve manier zijn om de waarde van uw vastgoed te verhogen en het aantrekkelijker te maken voor huurders. Ook door te verbouwen is het mogelijk de huur te verhogen of meerdere kamers te creëren. Voor de huurders is een verbouwde woning ook altijd aantrekkelijker, omdat het er mooier uitziet en hierdoor gaat de huurder ook voorzichtiger om met uw onroerend goed.

Verhuren van uw vastgoed

Verhuren wordt vaak onderschat door eigenaren, maar het zoeken van een goede huurder is belangrijk voor uw vastgoed. Er zijn veel manieren om een huurder te vinden. Adverteren op het internet kan tegenwoordig iedereen. Als je een potentiële kandidaat hebt gevonden, is het belangrijk om een huurovereenkomst te tekenen. Deze kan u downloaden via de website van de ROZ.

Het belang van goed vastgoedbeheer

In het beheer spreken wij altijd van twee zaken: financieel beheer dat gaat over de huurinningen en technisch beheer dat gaat over incidenten of storingen. Voor huurders kunt u het verschil maken met beheer. Neem als voorbeeld een lekkage; dat is voor de huurder erg vervelend en de huurder heeft in dit geval acuut hulp nodig. Een vastgoedbeheerder kan dan snel een specialist naar de locatie sturen. Als u zelf het vastgoedbeheer doet, moet u misschien midden in de nacht op zoek naar een loodgieter en betaalt u altijd een hoger tarief. Daarom is vastgoedbeheer zeker geen verkeerde investering. Lees ook onze andere blogs over vastgoedbeheer.

Conclusie: investeren in vastgoed

Investeren in onroerend goed is volgens de geschiedenis altijd een goede investering geweest. Het heeft een langzame werking maar biedt veel stabiliteit. Het is wel belangrijk om voldoende kennis over vastgoed te hebben. Mocht u dit niet hebben, is het ook altijd mogelijk om een samenwerking te starten voor investeringen of vastgoedbeheer. Investeren in vastgoed is voor iedereen mogelijk.
Als u geïnteresseerd bent in ons rekenmodel voor onroerend goed, neem dan contact met ons op.

Lees ook onze blog over investeren in het buitenland.

Datum 23-06-2023
Plaats: Rotterdam
Auteur: Bas Neuteboom

Mis helemaal niets meer in de vastgoedwereld!

Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief!