Search
Close this search box.

Blog

Investeren in het buitenland: een wereld vol mogelijkheden

Investeren in onroerend goed in het buitenland biedt tal van mogelijkheden. Het kan een interessante optie zijn, omdat je mogelijk meer rendement kunt behalen dan bij binnenlandse investeringen in onroerend goed. Daarnaast kun je ook genieten van verschillende voordelen, zoals hogere rendementen en meer diversiteit in je portefeuille. In dit artikel bespreken we enkele belangrijke aspecten van investeringen in vastgoed in het buitenland. In welk land investeren buiten Nederland is interessant? We bespreken hoe te investeren in het buitenland en de voordelen van investeren in Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Dubai en Canada.

Waar investeren in vastgoed buitenland

Investeren in Spanje

Spanje is populair bij beleggers. Het klimaat is aangenaam, de stranden zijn prachtig en het land kent een rijke cultuur.
De vastgoedmarkt in Spanje is inmiddels hersteld van de dip veroorzaakt door de financiële crisis. Er zijn nu aantrekkelijke investeringen in vastgoed in Spanje. Voordelen van beleggen in Spanje zijn onder meer:

 • Aantrekkelijke huurinkomsten door het groeiende toerisme
 • Makkelijk als tweede huis te gebruiken
 • Relatief lage aankoopprijzen in vergelijking met andere Europese landen

Investeren in het Verenigd Koninkrijk

Het Verenigd Koninkrijk (VK) heeft een sterke economie en een stabiele vastgoedmarkt, wat het een interessante optie maakt voor investeerders. Enkele voordelen van investeren in het VK zijn:

 • Diversificatie van je investeringsportefeuille door blootstelling aan de Britse markt
 • Sterke vraag naar huurwoningen, met name in grote steden zoals Londen en Manchester
 • Potentieel voor waardestijging op de lange termijn

Investeren in Dubai

Dubai staat bekend om haar indrukwekkende skyline en luxe levensstijl. De stad biedt unieke investeringsmogelijkheden in vastgoed, met name in de toeristische en commerciële sector. Enkele voordelen van investeren in Dubai zijn:

 • Belastingvrije inkomsten uit vastgoed
 • Groeiende vraag naar huurwoningen door een toenemend aantal expats en toeristen
 • Potentieel voor hoge rendementen op investeringen in luxevastgoed

Investeren in Canada

Canada heeft een stabiele economie en een groeiende vastgoedmarkt, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor investeerders. Enkele voordelen van investeren in Canadees vastgoed zijn:

 • Diversificatie van je investeringsportefeuille door blootstelling aan de Noord-Amerikaanse markt
 • Sterke vraag naar huurwoningen, met name in grote steden zoals Toronto en Vancouver
 • Potentieel voor waardestijging op de lange termijn, mede door de bevolkingsgroei en de toenemende vraag naar woningen

Risico's en aandachtspunten bij investeren in het buitenland

Hoewel investeren in het buitenland veel voordelen biedt, is het belangrijk om ook de risico’s en aandachtspunten in overweging te nemen. Hier zijn enkele aspecten om rekening mee te houden bij het investeren in buitenlands vastgoed:

Juridische en fiscale aspecten

Elk land heeft zijn eigen wet- en regelgeving met betrekking tot vastgoed en belastingen. Het is belangrijk om je goed te (laten) informeren over de lokale wetten en belastingregels voordat je een investering doet. Dit kan je helpen om onaangename verrassingen en extra kosten te voorkomen.

Politieke en economische stabiliteit

De politieke en economische situatie in een land kan invloed hebben op de waarde van je investering. Het is verstandig om te investeren in landen met een stabiele politieke situatie en een gezonde economie. Houd het nieuws en economische indicatoren in de gaten om op de hoogte te blijven van de situatie in het land waar je investeert.

Due diligence

Voordat je investeert in buitenlands vastgoed, is het essentieel om grondig onderzoek te doen naar de investeringsmogelijkheid. Dit omvat het controleren van de eigendomsrechten, het inschakelen van een lokale makelaar en het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring.

Het belang van lokale partners bij investeren in het buitenland

Bij een appartement kopen in het buitenland is het cruciaal om betrouwbare lokale partners te hebben die je kunnen helpen bij het navigeren door de markt en het beheren van je investering. Hier zijn enkele redenen waarom lokale partners essentieel zijn bij het investeren in het buitenland:

- Kennis van de lokale markt

Lokale partners hebben vaak vergaande kennis van de vastgoedmarkt in hun land. Ze kunnen je helpen bij het identificeren van de beste investeringsmogelijkheden, het begrijpen van lokale trends en het inschatten van de toekomstige waarde van je investering.

Een goede lokale partner heeft een uitgebreid netwerk van connecties in de vastgoedsector, zoals makelaars, notarissen, aannemers en property managers. Dit kan je toegang geven tot off-market deals, snellere afhandeling van transacties en betere voorwaarden bij het onderhandelen over prijzen en contracten.

Navigeren door wet- en regelgeving

Zoals eerder vermeld, heeft elk land zijn eigen wet- en regelgeving met betrekking tot vastgoed en belastingen. Een lokale partner kan je helpen bij het navigeren door deze complexe regels en ervoor zorgen dat je voldoet aan alle wettelijke vereisten.

Taalbarrière overbruggen

Communicatie kan een uitdaging zijn bij het investeren in een land waar je de taal niet van spreekt. Een lokale partner die zowel jouw taal als de lokale taal spreekt, kan fungeren als een vertaler en bemiddelaar, waardoor misverstanden en communicatieproblemen worden voorkomen.

Beheer en onderhoud van de investering

Het beheren van een buitenlandse investering op afstand kan lastig zijn. Een betrouwbare lokale partner kan je helpen bij het beheren van je vastgoed, zoals het vinden van huurders, het innen van de huur en het regelen van onderhoud en reparaties.
Bij het zoeken naar een geschikte lokale partner is het belangrijk om grondig onderzoek te doen naar hun achtergrond, ervaring en reputatie in de markt. Vraag om referenties en praat met andere investeerders om een goed beeld te krijgen van de betrouwbaarheid en deskundigheid van de partner.

Conclusie: investeer ook in buitenlands vastgoed

Vastgoed kopen in het buitenland biedt tal van mogelijkheden voor groei en diversificatie van je investeringsportefeuille. Echter, het is belangrijk om je bewust te zijn van de risico’s en uitdagingen die hiermee gepaard gaan, zoals taalverschil, juridische en fiscale aspecten, politieke en economische stabiliteit, en het belang van due diligence. Bovendien is het cruciaal om betrouwbare lokale partners te hebben die je kunnen helpen bij het navigeren door de markt en het beheren van je investering.
Door goed geïnformeerd te blijven, grondig onderzoek te doen, je investeringen te diversifiëren en samen te werken met sterke lokale partners, vergroot je de kans op succes bij het investeren in het buitenland. Op deze manier kun je profiteren van de voordelen van buitenlandse investeringen, terwijl je de risico’s en uitdagingen tot een minimum beperkt.

Mis helemaal niets meer in de vastgoedwereld!

Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief!