Search
Close this search box.

Blog

Technisch beheer vastgoed

Wat is technisch vastgoedbeheer? 

In het vastgoed wordt vaak gesproken over technisch en financieel beheer. In deze blog geven wij uitleg over technisch beheer en wat een technisch beheerder of manager doet.

Als u een woning verhuurt dan heeft u ook te maken met onderhoud. Het eerste wat de huurder doet bij vragen met betrekking tot onderhoud, is de eigenaar bellen met zijn of haar vragen. Soms is bijvoorbeeld met spoed een loodgieter nodig, een andere keer gaat het over het vervangen van een lamp. U zit meestal niet te wachten op een vraag omtrent deze onderwerpen. Ook heeft u lang niet altijd het specialisme of het netwerk om sommige problemen zo snel mogelijk te verhelpen. Het is wel belangrijk voor een huurder dat hij geholpen wordt.

Wat doet een technisch beheerder?
Technisch beheer is een belangrijke service voor de huurders. Als bijvoorbeeld de Cv-ketel ineens niet meer werkt en de woning koud wordt dan is de huurder daar uiteraard niet blij mee. Daarom is het van belang dat de beheerder altijd bereikbaar is voor incidenten. Het eerste contact met de huurder is cruciaal en daarbij is het gewenst dat de beheerder kennis heeft van basisincidenten, dan zijn incidenten snel te verhelpen. Ook maakt een beheerder onderscheid in het type incident. Gaat het om klein onderhoud, groot onderhoud, zijn de reparatiekosten voor de eigenaar of is het een opdracht voor de VvE?

De meest voorkomende problemen zijn:

  1. Een lage waterdruk in de Cv-ketel
  2. Doorgeslagen stoppen door te veel energiegebruik op één groep
  3. Sleutels laten liggen in het appartement

 

Ook is het netwerk van een technisch beheerder belangrijk. Zoals hierboven omschreven incidenten hebben allemaal een andere specialist nodig. Een goede technisch manager heeft in zijn netwerk bijvoorbeeld altijd een loodgieter beschikbaar voor advies of om in actie te komen.

Vastgoedbeheerder
Een goede vastgoedbeheerder heeft kennis van zaken rondom technisch beheer. Dan is het mogelijk om zelf met de huurders het probleem te verhelpen. Of de opdracht met een duidelijke omschrijving uit te zetten bij de juiste vakmensen. Een loodgieter is geen beschermde titel, daarom beschikt een vastgoedbeheerder over een netwerk met vakmensen. Het snel en vakkundig oplossen van incidenten is erg belangrijk.

Conclusie
Het uitbesteden van technisch beheer kost geld maar het verdient zichzelf terug! Als eigenaar wordt u niet lastig gevallen met vragen en de huurders hebben een contactpersoon die altijd bereikbaar is. Ook een voordeel van een technisch beheerder is dat hij/zij een groter netwerk heeft met deskundigen. Door de juiste vakmensen in te schakelen is het mogelijk de kosten laag te houden en de huurders tevreden.

Datum 22-12-2022
Plaats: Rotterdam
Auteur: Bas Neuteboom

Mis helemaal niets meer in de vastgoedwereld!

Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief!