Search
Close this search box.

Blog

Vastgoedbeheer

Wat is vastgoedbeheer?

Vastgoedbeheer is een dienst voor vastgoedeigenaren waarbij de huurobjecten worden beheerd. De taak van de vastgoedbeheerder is om toezicht te houden over het object en er voor te zorgen dat aan alle wettelijke eisen met betrekking tot het object wordt voldaan. Vastgoedbeheer kan bestaan uit verschillende onderdelen zoals technisch, financieel en commercieel beheer.

Wat doet een technisch beheerder?
De werkzaamheden die bij technisch beheer komen kijken, zijn onder andere storingsdiensten, het periodiek inspecteren van het pand op gebreken en het maken van afspraken met huurders om de werkzaamheden uit te kunnen voeren. Een ander aspect van technisch beheer is een 24/7 servicenummer waar de huurder terecht kan voor storingen of lekkages. Een goede beheerder zal zelf eerst met de huurders proberen het probleem op te lossen. Daarom is het belangrijk dat uw beheerder voldoende technische kennis heeft.

In onze vorige blog hebben wij nog uitgebreider beschrijven wat een technisch beheerder voor u doet. U kunt hier deze blog lezen. 

Wat is financieel beheer?
De belangrijkste functie van een financieel beheerder is het beheer van de inning van de huurgelden. Wanneer de huur niet op tijd wordt betaald, neemt de vastgoedbeheerder contact op met de huurder. Er wordt gehoord waarom een huurder niet kan betalen en op basis daarvan wordt besloten of er aanvullende afspraken met de huurder worden gemaakt. Komt de huurder de afspraken niet na, dan zet de beheerder een incassotraject in gang. De financieel beheerder kan ook helpen met het regelen van nutsvoorzieningen voor de huurders.

Commercieel beheer 
Commercieel beheer gaat over het verhuren van een object. Een makelaar zal op zoek gaan naar een geschikte kandidaat. Nadat de makelaar de kandidaten heeft gesproken volgt een screening van documenten. De huurder moet wel in staat zijn de verplichting uit de huurovereenkomst na te komen. Hier komt ook veel wet- en regelgeving bij kijken. Het verhuren van een object kost het meeste tijd van het vastgoedbeheer en zal daarom ook het duurste onderdeel zijn van vastgoedbeheer.

Waarom zou u vastgoedbeheer uitbesteden?
Bij het beheren van een object komt een hoop kijken. Een goede vastgoedbeheerder kan u helpen bij het vinden van huurders, het innen van huurbetalingen en het regelen en uitvoeren van reparaties/onderhoud. De beheerder beschikt over een netwerk voor het oplossen en uitvoeren van onderhoud. De beheerder kan ook informatie verstrekken over wet- en regelgeving met betrekking tot het verhuren en advies geven over de beste manier om uw woning te verhuren, zodat u van de potentiële huurder(s) de hoogste prijs krijgt.

Kosten vastgoedbeheer
Lees hier meer informatie over de kosten van vastgoedbeheer. Ook kunt u op onze website onze tarieven van vastgoedbeheer bekijken. Wij helpen u uiteraard graag verder.

Datum 16-02-2023
Plaats: Rotterdam
Auteur: Bas Neuteboom

Mis helemaal niets meer in de vastgoedwereld!

Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief!