Search
Close this search box.

Blog

Investeren in vastgoed

Als belegger ben je altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden om je portfolio uit te breiden en je financiële doelen te bereiken. Eén van de meest bewezen en winstgevende investeringsopties die je kunt overwegen, is vastgoed. Vastgoed wordt vaak beschouwd als een solide investering vanwege verschillende redenen, zoals de stabiliteit van de markt, de potentie voor waardegroei en het vermogen om passieve inkomsten te genereren. In deze blog zullen we dieper ingaan op waarom vastgoed een aantrekkelijke keuze is voor particulieren investeerders.

Stabiele markt

Eén van de belangrijkste redenen waarom vastgoed wordt beschouwd als een goede investering is de stabiliteit van de markt. In tegenstelling tot andere investeringen, zoals aandelen of cryptocurrency’s, is vastgoed een tastbaar actief dat vaak zijn waarde behoudt, zelfs tijdens economische neergangen. Terwijl de waarde van aandelen kan fluctueren op basis van marktomstandigheden, blijven onroerendgoedprijzen over het algemeen stabiel of vertonen ze zelfs een gestage groei op de lange termijn. Dit betekent dat vastgoedinvesteringen minder vatbaar zijn voor volatiliteit en beleggers een zekere mate van zekerheid bieden, vooral voor degenen die op zoek zijn naar een meer conservatieve benadering van investeren.

Potentiële waardegroei door vastgoed

Een andere reden waarom vastgoed een aantrekkelijke investering is, is de potentie voor waardegroei. Historisch gezien zijn vastgoedprijzen in veel markten gestegen, waardoor investeerders aantrekkelijke rendementen hebben behaald. Hoewel er geen garantie is dat de waarde van vastgoed in de toekomst zal blijven stijgen, is vastgoed historisch gezien een activaklasse die in waarde is toegenomen. Bovendien kunnen ervaren investeerders strategieën toepassen, zoals het kopen van ondergewaardeerde panden, het renoveren en verbeteren van de eigendommen en ze vervolgens met winst verkopen, om de waarde van hun vastgoedportefeuille te vergroten.

Investeren in onroerend goed

Eén manier is om passief inkomen (huurinkomsten minus kosten) te genereren door te investeren in onroerend goed. Dit kan een constante bron van inkomsten zijn die maandelijks of kwartaal rendement oplevert, zonder dat je actief betrokken hoeft te zijn bij de dagelijkse operaties van het vastgoed. Huurinkomsten kunnen je helpen om je investeringen te diversifiëren en een stabiele cashflow te genereren, wat vooral waardevol kan zijn tijdens je pensioenjaren of als je op zoek bent naar financiële onafhankelijkheid.

Wanneer u uw beleggingsportefeuille diversifieert, verkleint u het risico van het verliezen van al uw geld als één activaklasse niet goed presteert.

Datum 18-04-2023
Plaats: Rotterdam
Auteur: Bas Neuteboom

Mis helemaal niets meer in de vastgoedwereld!

Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief!